hirdetés
Keresés:
NetTanár
Kvízportál
English is fun
Tananyagbázis
                  
Kilépés
Regisztráció
Szintfelmérő
Chat
Fórum
Email

Mi a NetAngol?
Hogyan tölthet le több száz ingyenes tananyagot?
Kattintson!


curriculum_portal_list További tananyagok:

Robot idézetek (B2)    
A tananyag 7 idézetet tartalmaz - interaktívan,vagy anélkül. Az idézetekben a téma a közös: ez pedig a robotok. Természetesen némi szókincsfejlesztés most is jár a nevetés mellé.

Egy horror történet (B1)    
A tananyag egy igazi, valódi, megtörtént esetet dolgoz fel :) Azért a garantált borzongás mellett találhatunk itt szókincsfejleszt? és szövegértés feladatot is.

Beszél a testünk - vicces videó (C1)    
A tananyag a 'body language', azaz a gesztusok, a testbeszéd témájában mutat újat. nem is keveset! Egy 6 perces videó segítségével mindent megtudhatunk, rengeteg szókincsfejleszt? feladat, interaktív játék várja a tanulókat. Figyelem: a tananyag hosszabb (és nagyobb terjedelm?), mint társai, ezért a letöltésnél pici türelem kéretik. De megéri, mivel nemcsak hasznos, hanem nagyon vicces is a videó!

Biztonságban az interneten (B1)    
A tananyag egy flash animáció segítségével mutatja be, hogy milyen veszélyek leselked(het)nek a naív internetez?re. Az animációhoz rengeteg interaktív feladat is készült, többek között szókártyák, keresztrejtvények, szövegértés kvíz, és még sok-sok minden.

Egy igen cikis pillanat (B1)    
A tananyagban egy amerikai tinédzser meséli el legkínosabb iskolai élményét. És tényleg :) Természetesen most is interaktív feladatlapok, prezentáció stb. is tartozik az anyaghoz. Amiért viszont külön érdekes az anyag: bemutatja a valódi tinédzser angolt, annak sajátos szókincsével, és intonációjával együtt.

Minden a giccsr?l - és rólunk (B2)    
Mindenki undorítónak találja a giccseket. Vagy mégsem? Ez a tananyag ezt feszegeti. Merthogy giccsesebb-e a bólogató kutya az autó hátsó ablakában, mint a Playboy sörnyitó? Nézze meg és döntse el mindenki maga.

Két vicces (ál)interjú (B2)    
A tananyag két rövid, vicces álinterjút tartalmaz. Mindekett?t igen híres emberekkel maga Jay Leno készítette (vágta össze). Sok interaktív feladat tartozik a tananyaghoz, de azért az leginkább 15 perc kikapcsolódásra ideális - ilyen lenne, ha igazat mondanának a híres emberek :)

Apák napja - válasszunk vicces ajándékot (B1)    
Apák napját a legtöbb országban június harmadik vasárnapján ünneplik, mi most tesszük, kicsit késve. Választhatunk vicces ajándékot, és meghallgathatjuk, hogy egy amerikai tanár mit gondol az ünnepr?, és egyáltalán az apa-fiú kapcsolatról. Mindezt ineterktívan is, letölthet? feladatlap formájában is megtehetjük, az elmaradhatatlan chat-ablakban pedig beszélgethetünk a többi nyelvtanulóval. MINDENKI HAGYJON EGY ÜZENETET A CHAT-ABLAKBAN - MOST! Ja, a képen 'pénz-fa' látható. Hogy mennyibe kerül?

Netikett - mit (ne) tegyünk online (B2)    
A tananyag segít eligazdoni az internet dzsungelében. Mit illik és mit nem? Mit jelent, ha VALAKI ÍGY ÍR? Mit ne írjunk egy fórumba, és mikor illik idézni? Sok érdekes szabály (amelyet megtartani is érdemes), de öszegy?jtöttünk néhány vicces 'online szabálysértést' is.

Angol szavak különböz? kiejtése 1 (C1)    
A tananyag valójában sokkal izgelmasabb, mint a címe. 13 szó különböz? jelentéseivel ismerkedhetünk meg, hanganyaggal, kvízzel, magyarázatokkal - interaktívan, vagy nyomtatható feladatlapon. Minden haladó nyelvtanuló számára kötelez? olvasmány; hiszen nem mindegy, hogy produce, vagy produce, esetleg does, vagy does. Ugye, ez világos. Mégsem? Kattintson, és az lesz. :)